• Novinky

            • Vianočné prianie

            •  

               

               Blížia sa Vianoce, čas otvárania ľudských sŕdc, najkrajšie a najradostnejšie sviatky v roku. Čas radosti, veselosti, lásky, pokoja... Čas, keď sa môžeme na chvíľu pristaviť, zamyslieť sa nad čarom a atmosférou vianočných sviatkov. Ľudí sa zmocňuje sviatočná nálada. Každému akosi viac záleží na priateľoch, na blízkych a úcta k rodine nadobúda zväčšený rozmer.

               V čase adventu sa stávame lepšími, oživujeme tradície svojich predkov a snažíme sa čo najviac spríjemniť si tých pár sviatočných chvíľ. Hľadanie vhodných darčekov, nákupy, zdobenie vianočného stromčeka, upratovanie, vôňa domova preplnená ihličím, vôňa medovníkov – to všetko neodmysliteľne patrí k Vianociam.

               Pripravme sa teda na ne spoločne a vychutnajme si ich. Uvidíte – prídu ticho, nenápadne.

               V dušiach nech sa nám rozhostí krásny pocit, na stole nech vonia kapor či iné dobroty a Štedrý večer nech zanechá v srdciach stopy pohody, radosti a lásky.

                Nech všetko to dobré a krásne tak skoro nevyprchá z našich životov a z nášho každodenného správania sa jeden k druhému.

                   Nech vianočný čas trvá čo najdlhšie.

              Vôňa medu, ihličia, dobrôt plný stôl,

              atmosféra vianočná, liek na každý bôľ.

              Je to čas vianočný, keď stromček sa ligoce,

              zo srdca prajeme Vám prekrásne Vianoce.

                                             

                                                                         Riaditeľka a kolektív MŠ

               

               

            • Prerušenie prevádzky materskej školy .

            •  

              Vážení rodičia!

              Oznamujeme Vám, že so súhlasom zriaďovateľa prevádzka materskej školy počas vianočných prázdnin bude prerušená v čase od 21.12.2021 do 7.1.2022.

              Prevádzka materskej školy začína 10.1.2022.

               

              PRAJEME VÁM PRÍJEMNÉ PREŽITIE VIANOČNÝCH SVIATKOV !

               

              KOLEKTÍV MŠ

               

            • Vianoce v MŠ.

            • Vianočné prípravy vyvrcholili dňa 16. decembra JEDLIČKOVOU SLÁVNOSŤOU. Spev piesní a kolied pripomínal, že cesta za čarovnými Vianocami sa blíži k jej cieľu. Deti si so svojimi pani učiteľkami pri slávnostne prestretom stole pripomenuli tradície Vianoc.

              "Vianoce sú, keď sme spolu, keď rodina sadá k stolu..." Takúto rodinnú atmosféru plnú LÁSKY sme si vytvorili aj my v škôlke. Tety kuchárky nám pripravili tradičné vianočné jedlá - vianočku s maslom, oblátky s medom, šošovicovú polievku, rybu so zemiakmi, ovocie. Deti si pochutnávali aj na vlastnoručne zhotovených medovníkoch. Vyvrcholením slávnosti bol zvonček, ktorý ohlásil, že pod stromčekom na deti čakajú darčeky - nové hračky. To bolo radosti! Takéto boli tohtoročné Vianoce v našej materskej škole. ŠTEDRÉ, VESELÉ a PLNÉ LÁSKY. (viď. fotoalbum)

            • Pečenie medovníkov.

            • K vianočným tradíciám patrí aj pečenie medovníkov. Dňa 14. decembra si deti v jednotlivých triedach so svojimi pani učiteľkami upiekli krásne voňavé medovníky. Ani tento rok nebudú chýbať na slávnostne prestretom vianočnom stole. Dobrú chuť! (viď. fotoalbum)

            • Chystáme sa na Vianoce.

            • Veľké vianočné prípravy sa začali. Dňa 10. decembra sme si piesňou "Svieť nám stromček jagavý..." rozsvietili náš spoločný vianočný stromček vo vestibule materskej školy. Deti z jednotlivých tried ho vyzdobili vlastnoručne zhotovenými ozdobami. Ale my ešte očakávame ozdoby, ktoré si vyrobia rodičia doma so svojimi deťmi, a tým prispejú k čarovnej atmosfére našich škôlkárskych Vianoc. Tešíme sa. (viď. fotoalbum)

            • Napadol nám sneh....

            • "Rýchlo berme sánky, boby, kým sa sniežik neroztopí!" Takto sme šantili s deťmi na školskom dvore a užívali si prvý sneh. A snehuliaci sa nám tiež vydarili. (viď. fotoalbum)

            • Mikuláš v našej materskej škole.

            • " Pred oknom, za oknom, stojí Mikuláš. Povedz nám, Mikuláš, čo v tom vreci máš?  A ja mám v tom vreci, samé dobré veci, cukríky, koláče, len pre  dobré deti."  Takto privítali deti Mikuláša v slniečkovej triede a naozaj - rozdal im sladké balíčky a dokonca si s nimi aj zatancoval. Potom pokračoval do gašparkovej a mravčekovej triedy, kde mu deti zaspievali piesne, zarecitovali básne a Mikuláš aj im porozdával balíčky. Tento rok mikulášske balíčky pre všetky deti zabezpečil Mestský úrad v Šali a školská jedáleň zo sponzorských darov. ĎAKUJEME. (viď. fotoalbum)

              Touto cestou ďakujeme vedeniu mesta Šaľa za príjemné prekvapenie pre naše deti, odmenou boli žiarivé iskričky v očiach detí a úsmev na ich tváričkách .

            • Čakáme Ťa Mikuláš

            • Čert sa už veľmi tešil, že mu pandémia zariadila voľno na tohtoročného Mikuláša. V Šali to ale neplatí úplne. Bezradný Mikuláš s anjelom prišli za pánom primátorom po múdru radu, čo s nachystanými stovkami balíčkov. Pán primátor vymyslel spôsob, aby ani jedno dieťa zo 707 šalianskych materských škôl neprišlo o radosť z Mikuláša a tak ani čertovi nezostalo nič iné, ako deťom urobiť radosť.

              Samozrejme, za dodržania všetkých aktuálne platných pravidiel.

              .......v našej materskej škole ich čakáme pondelok dopoludnia.

               

               

            • Dôležitý oznam!

            • Vážení rodičia!

               

              Podľa § 24 ods. 4 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) upravuje dodatok k prevádzkovému poriadku režim dňa, vrátane činností vedúcich k výchove a vzdelávaniu, v nadväznosti na aktuálnu epidemickú situáciu a vyhlásenie núdzového stavu  pokyny pre návštevníkov, ktorými sú  aj zákonní zástupcovia detí, ktorí sú na potreby ŠKOLSKÉHO SEMAFORU / aktualizovaného dňa 29. 11. 2021 / „cudzími osobami“.

               

               

              Preto Vás žiadame, v záujme dodržiavania ochrany zdravia , aby ste sa v spoločných priestoroch pri privádzaní detí do MŠ, tiež pri ich preberaní zdržiavali len na nevyhnutný čas – maximálne 10 minút v obmedzenom počte (najviac 2 rodičia).

               

               

              ĎAKUJEME!

            • Prerušenie prevádzky materskej školy .

            • Vážení rodičia!

              Oznamujeme Vám, že prevádzka materskej školy počas vianočných prázdnin bude prerušená v čase od 23.12.2021 do 7.1.2022.

              Prevádzka materskej školy začína 10.1.2022.

               

              PRAJEME VÁM PRÍJEMNÉ PREŽITIE VIANOČNÝCH SVIATKOV !

               

              KOLEKTÍV MŠ

               

              V prípade zmien Vás budeme informovať!

            • Nový školský semafor platný od 26.11.2021

            • Radi by sme Vám dali do pozornosti, že dňa 26. 11. 2021 (piatok) bol aktualizovaný manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu na základe uznesenia vlády SR, vydania vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR a zverejnenia nového rozhodnutia ministra, ktoré reagujú na aktuálnu epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19.

               

              Aktualizovanú verziu nájdete na webovom sídle www.minedu.sk/skolsky-semafor/ .

            • OZNAM-opatrenia od 15.11.2021

            • Vážení rodičia!

              Nakoľko sa náš okres od 15.11.2021 nachádza v 1.stupni ohrozenia , prosíme Vás o dodržiavanie aktuálnych opatrení-povinné nosenie respirátora pri vstupe do budovy materskej školy, dezinfekcia rúk pri vstupe.

              Dodržiavanie opatrení nám pomáha stále udržiavať MŠ v prevádzke bez obmedzení.

              Dieťa do budovy sprevádza vždy len jedna osoba, tiež pri prevzatí dieťaťa z MŠ.

              Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

            • Jesenné aktivity - SLNIEČKA.

            • Jesenná príroda nám ponúka množstvo aktivít, ako využiť plody jesene v triede či na školskom dvore. Pozrite, ako sa zabávali malé slniečka. (viď. fotoalbum)

            • Úcta k starším.

            • Ani tento rok sme nezabudli na dôchodkyne, bývalé zamestnankyne našej materskej školy. Deti z mravčekovej triedy spolu so svojimi pani učiteľkami zhotovili pre ne pozdravy, ako prejav vďaky a úcty k starším.

            • Plody jesene.

            • Aj keď nám pandemická situácia neumožnila uskutočniť v materskej škole Jesenné tvorivé dielne , naša materská škola ožila tekvičkami. Zaslúžili sa o to rodičia s deťmi, ktorí doma vyrezali  tekvičky veselé, zubaté, bezzubé, okaté, strašidelné.... a vyzdobili vonkajšie schodisko i interiér našej škôlky. ĎAKUJEME.

            • Šarkaniáda.

            • Šarkan letí, šarkan letí.... Takto šantili malé slniečka so svojimi vlastnoručne zhotovenými šarkanmi. Veď k jeseni šarkany jednoznačne patria. (viď. fotoalbum)

            • Ospravedlňovanie detí v materskej škole od 18.10.2021

            • Rozhodnutie ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2021/18439:1-A1810 z 31. augusta 2021 sa s účinnosťou od 18. októbra 2021 mení takto:

              Bod 6 znie: „6. Ak ide o ospravedlnenie neprítomnosti počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, lehota podľa § 144 ods. 10 zákona č. 245/2008 Z. z.

              Rozhodnutím sa predlžuje lehota na ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, z 3 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní. Potvrdenie od lekára z dôvodu neprítomnosti dieťaťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, sa bude vyžadovať až, ak neprítomnosť dieťaťa z dôvodu ochorenia trvá dlhšie ako 7 dní. Potvrdenie od lekára sa bez ohľadu na dĺžku trvania neprítomnosti nevyžaduje, ak ide o neprítomnosť z dôvodu ochorenia dieťaťa, pre ktoré predprimárne vzdelávanie nie je povinné.

              ​​​​​​​

            • DEŇ JABLKA.

            • V mesiaci október si s deťmi pripomíname Deň jablka. Upozorňujeme ich na význam konzumácie jablka pre správnu životosprávu. (Jablká, zeleninu a rôzne druhy ovocia zabezpečuje školská jedáleň). 

              Jablko oslavujeme v rôznych výchovno - vzdelávacích aktivitách: pracovné a výtvarné činnosti, matematické činnosti, grafomotorické zručnosti, spevácke činnosti, modelovanie, dramatizácie, počúvanie rozprávok a pod. O obľube tejto témy svedčia výtvory detí v jednotlivých vekových skupinách. (viď fotoalbum)

            • Angličtina s Radkou.

            • V triede Mravčekovia  od októbra prebieha aj krúžok anglického jazyka "Veselá angličtina", ktorý vedie lektorka Mgr. Radka Putzová. Deti sa hravou formou oboznamujú s cudzím jazykom.